25 de novembre: Dia internacional contra les violències masclistes

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia, juliol de 1981).

En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. Així doncs, el dia va ser escollit per tal de commemorar el violent assassinat de les germanes activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, totes elles mortes a mans de la polícia secreta del dicator Rafael Trujillo a la República Dominicana durant el trajecte fins a Puerto Plata on hi havien empresonats els seus marits. Els cadàvers varen aparèixer destrossats al fons d'un barranc i, tan sols Adela Mirabal va sobreviure. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana aquestes dones simbolitzen la lluita i la resistència.

El 17 de desembre de 1999 l'Assemblea General de les Nacions Unides va donar caràcter oficial a aquesta data.

En la part inferior i teniu adjunt el Manifest unitari per commemorar la data.

AdjuntMida
PDF icon Manifest25N2017.pdf378.34 KB
1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges