Actes finalització Centenari La Revolta dels Burots

A principis del 2017 iniciàvem els actes de celebració d'un dels fets més importants i cabdals en la història de la nostra població, el Centenari de la Revolta dels Burots.

El 2016 es creava la Comissió pel Centenari de la Revolta dels Burots coincidint amb l'inici de l'any del centenari. Així doncs, el 2017 ha estat un any de celebració en el que s'han dut a terme xerrades, visites guiades,... Tot un munt d'activitats que han estat acompanyades i plenes de simbologia, com seria la inauguració de l'escultura de Cent pedres ubicada al pati de Cal Sitges i que simbolitza el teler d'una fàbrica, o la presentació del llibre “Dos de janer de 1917.La revolta dels Burots a Artés” a càrrec d’Adrià Casas.

El proper dimarts, 2 de gener, tindrà lloc una diada amb la que es finalitzarà la celebració amb la presentació del documental que s'ha elaborat per explicar què va passar durant l'any 1917 i quines foren les conseqüències que va tenir pel nostre municipi. Aquest documental es va gravar ara fa just un any amb la participació dels artesencs artesenques, fent teatralitzacions en alguns dels espais en els quals varen tenir lloc els fets d'aquell 2 de gener del 1917.

Tanmateix, aquest mateix dia 2 pel matí, a les 11:30h,  es durà a terme la visita guiada i a les 13h tindrà lloc la inauguració de la Maqueta de la Plaça Nova, finalitzant amb un vermut popular. A les 19:30h els actes seguiran amb la presentació de l’auca de la Revolta i a les 20:15h podrem gaudir del passi inaugural del documental. Els actes finalitzaran amb un sopar popular i concert amb “Em torna la Xamfaina”. Tots els actes tindran lloc a al Complex Cultural de Cal Sitges a on hi ha ubicada la sala 2 de Gener.

Aquest 2 de gener del 2018 finalitzem els actes d’un dels fets més importants en la història del nostre poble, la Revolta dels Burots, desitjant que la memòria i la lluita d’un poble es mantingui viva.

http://revoltadelsburots.artes.cat/

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges