Correllengua 2018

Aquest proper dilluns 10 de setembre, Artés celebrarà l’acte central del Correllengua 2018

 

Des de fa més de 20 anys, el Correllengua d’Artés treballa per a la difusió de l’ús social de la llengua i la promoció de la cultura popular dels Països Catalans des d’una aposta lúdica, popular i participativa.

Enguany, el Correllengua es dedicarà a la Nova Cançó, un esdeveniment musical, social i polític que va esdevenir un crit de llibertat col·lectiva en un context marcat per la censura, la manca de llibertat d’expressió i de reunió.

D’aquesta manera, el Correllengua d’enguany pretén reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català a través d’aquest fenomen. A més, es vol acostar el moviment a les generacions més joves promovent el català oral, la llengua parlada, cantada i ballada. Tot plegat per fer que el Correllengua 2018 posi de manifest la capacitat de resistència i la força del poble.

L'acte central, s’iniciarà a les 6 de la tarda al parc de Can Cruselles amb els “Contes de la Bressola ”de L’Ull Distret. A les 7 hi haurà una mostra de cultura popular artesenca amb actuacions dels castellers Picapolls de la Gavarresa i els Bastoners d’Artés. A les 8, sentirem el Cant dels  Músics per la llibertat i la lectura del manifest del Correllengua i tot seguit hi haurà un sopar popular.

A les nou dels vespre s’iniciarà la tradicional Marxa de torxes que sortirà des del parc i arribarà a la Plaça Vella.

Un cop allà, cap a les 10 del vespre, hi haurà una lectura d’un manifest, el Cant dels

Segadors i el Cant dels Músics per la llibertat de nou. Tot seguit es finalitzarà la jornada amb un concert a càrrec den Pau Riba.

Per altra banda, del 5 al 26 de setembre hi ha el recull d’obres “Coneix la Nova Cançó” a la Biblioteca d’Artés.

Aquesta edició del Correllengua, la 21a que es celebra a la nostra vila, ha estat organitzada per la Comissió Correllengua d’Artés i Artés per la Independència.

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges