DEMÀ XERRADA SOBRE “MINERALS PER A UN FUTUR SOSTENIBLE”.

Demà dimarts 20 de desembre, l'Ajuntament d'Artés i el Museu de Geologia Valentí Masachs han organitzat una xerrada amb el títol “MINERALS PER A UN FUTUR SOSTENIBLE”. La finalitat de la jornada és promoure el CONSUM RESPONSABLE, ara que s’apropen dates especialment consumistes. Així doncs es parlarà d’alguns minerals que han cobrat una gran importància actualment a causa de la seva utilització per a les noves tecnologies, com per exemple la columbita-tantalita (coltan), els minerals dels quals s'extreuen les Terres Rares i els recursos de liti, rubidi i cesi. Aquests minerals són imprescindibles per continuar amb el desenvolupament tecnològic actual. Per això resulta necessària la seva extracció. No obstant això, una explotació inadequada dels minerals pot ocasionar greus problemes com és la contaminació ambiental, alts rics laborals pels miners, treball infantil, comerç injust i fins i tot guerres. Per tant, per l'explotació dels minerals s'ha de treballar des de diferents àmbits per evitar aquests problemes i compatibilitzar les activitats mineres amb una activitat segura tant per al medi ambient com per a la societat que li envolta.

La xerrada serà a càrrec de Pura Alonso (Directora del Museu, Geòloga i Professora Titular a l’EPSEM) i d'en Joaquim Sanz (Ex-director del Museu, Enginyer Tècnic de Mines i Gemmòleg), al Centre Cívic d’Artés a les 20:00 hores.

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges