Reparació i instal·lació de noves fonts a Artés

Vàries fonts d'Artés entre les quals les noves de la zona esportiva i la plaça Francesc Blancher

Un dels compromisos de l’equip de govern era el d’arribar a l’estiu del 2016 amb totes les fonts del poble en bon estat i en funcionament. Després de fer un repàs profund de tots els punts d’aigua que hi ha al municipi, i amb un treball conjunt de la brigada municipal amb Sorea, s’ha aconseguit que totes les fonts del municipi estiguin funcionals.

La primera actuació va ser fer un repàs de totes i analitzar la seva funcionalitat. Així mateix es van buscar alguns dels llocs on podien ser necessàries noves fonts. Per aquest motiu, es va decidir retirar la font de la Ronda del Torrent, una font que trobàvem inoperativa a l’estar situada justa davant d’un dels bars del poble.

A partir d’aquí s’han anat fent vàries actuacions. S’han arreglat polsadors, aixetes, s’han repintat, sanejat i s’han instal•lat comptadors i escomeses en aquelles que no en tenien. Alguna font s’ha hagut de retirar (com la antiga de l’Escola Bressol o la dels Pisos de la Caixa) a causa del seu mal estat. No obstant, s’han substituït per una fonts noves. En el cas de la de davant de l’Escola Bressol, s’ha traslladat un tram per fer-ne més eficient la recollida d’aigües. Per altra banda, s’ha arreglat la del Bosquet de l’Aplec després de molt de temps inoperativa, una font que creiem important per l’afluència de gent que volta la zona i més ara amb l’antic Escorxador en ús constant per part d’entitats. Per últim, s’han instal•lat dues fonts noves: una a la zona esportiva (pistes de vòlei, tennis i petanca), la qual crèiem important per la gran activitat que, sobretot durant l’estiu, té aquella zona; i una altra a la plaça Francesc Blancher (Cal Mario), també important ja que hi ha la connexió amb el camí de la Ruca, un camí en ús per molts d’aquells que volen anar a caminar o fer esport.

Altres fonts que s’han anat arreglant i/o restaurant han sigut la de la plaça Telers, la nova de la plaça Catalunya (ja que la vella es va considerar que no era necessària amb una sola font a la plaça), la de la plaça dels Escacs, la del carrer Hospital, la de davant del Kanal o la del parc de Can Crusellas.

Hem de dir que, per mantenir aquestes millores, és possible que un cop arribin les glaçades de tardor, es parin totes les fonts per tal d’evitar que, amb conductes glaçats, es rebentin les aixetes. Aquesta és una mesura que molts municipis ja adopten durant les etapes de fred.

Esperem també, que es respectin aquestes millores i que tot el poble pugui gaudir de l’aigua de les fonts sobretot en les etapes més caloroses de l’any.

Àrea de Territori i Sostenibilitat
ovilarasau@artes.cat
eforcada@artes.cat

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges