Restriccions per l'onada de calor a Catalunya (Pla Alfa nivell 3)

Atesa l’onada de calor i el greu risc d’incendi per la situació meteorològica existent, que ja s’ha materialitzat en diversos incendis a tot Catalunya, i vist que s'han activat les fases d’alerta del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) com a conseqüència de l’onada de calor, de la fase d’emergència del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) i del nivell 3 del Pla ALFA en determinats municipis com Artés.

Des del departament d'interior s'han definit les següents restriccions que es mantindran durant els dies de l'esmentada onada de calor:

1- La suspensió, amb retorn a punt d’origen, de totes les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d’aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents.

2- La restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

3- La suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 10 i les 20 hores, excepte pel que respecta a la recollida de fruita que resta exclosa d’aquesta restricció.

4- La suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals, excepte aquelles que autoritzi expressament el Servei Català de Trànsit.

5- La limitació de la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 10 hores i 20 hores.

6- La limitació de la circulació motoritzada en el medi natural d’aquests municipis. Aquesta limitació no serà d’aplicació als residents ni activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.

7- Es recomana l’aplicació de totes aquestes mesures, establertes en els punts anteriors d’aquesta Resolució, a tots els municipis de Catalunya.

8- L’incompliment d’aquestes limitacions, restriccions i suspensions pot donar lloc a la imposició de les sancions previstes a la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya i altres responsabilitats que se’n puguin derivar de l’ordenament jurídic vigent.

9- La vigència de les mesures contingudes en el punt primer i segon d’aquesta Resolució serà des de les 12:00 hores del 13 d’agost de 2021 fins les 00:00 hores del 17 d’agost de 2021.

10- La vigència de les mesures contingudes en el punt tercer, quart, cinquè, sisè, setè i vuitè d’aquesta Resolució serà des de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya fins les 00:00h del 17 d’agost de 2021.

0
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges