RESUM PLE ORDINARI DEL 17 D'OCTUBRE DE 2019

L’Ajuntament en Ple, reunit a la Sala de Plens el 17 de octubre de 2019, va celebrar la sessió ordinària de primera convocatòria, per tal de tractar els assumptes que es relacionen.

El primer punt de l’ordre del dia fou la lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior, la del ple ordinari de setembre, s’aprova per unanimitat, i tot seguit és dona compte dels decrets i acords de la Junta de Govern.

Seguidament, dins l’Àrea de Territori, Sostenibilitat i Serveis Centrals, és dur a terme el sorteig dels membres i suplents de les meses electorals per les eleccions generals del pròxim dia 10 de novembre de 2019.

Tot seguit és voten que el dia d’obertura de festius pel comerç seran:

  • 19 d’abril i 4 d’octubre de 2020
  • 11 d’abril i 3 d’octubre de 2021

S’aprova per unanimitat

Seguidament s’expliquen les modificacions a les ordenances fiscals per l’any 2020. Junts per Artés no veu clar la bonificació en els cotxes de més de 25 anys ja que contaminen més i comenten que la Generalitat traurà un nou impost que afectarà aquests vehicles. Des del Govern s’explica que és una mesura ja que és creu que la gent amb cotxes de més de 25 anys és per que a nivell econòmic no poden afrontar la compra d’un nou vehicle, i que de cara al 2021 s’estudiarà com millorar el tema d’aquesta bonificació. S’aprova amb 10 vots a favor i 2 abstencions.

A continuació s’aprova la retribució de l’Angel Camacho, que va entrar com a regidor el ple passat. S’aprova amb 10 vots a favor i 2 abstencions.

És dona compte del decreta de delegacions cap al nou regidor, l’Angel Camacho, i que la Mariona portarà la nova regidoria de Dones, Feminismes i LGTBI.

Tot seguit s’aprova per unanimitat l’expedient extrajudicial, que és una factura del 2018 que no va entrar correctament i és s’abonarà aquest any.

També s’aprova de manera unànime el canvia de l’Israel Falcó per l’Angel Camacho en les Comissions informatives.

Seguidament, després de que cada partit hagi aportat la seva gent i posició en les comissions d’estudi de reglaments, s’aprova la modificació de manera unànime.

Tot seguit el ple ratifica per 10 vots a favor i 2 en contra el decret d’alcaldia en oposició el recurs 210/2019 contra l’acord que el ple va prendre 22/11/2018 en suport a una moció del Parlament de Catalunya.

Tot seguit entrem en les mocions no resolutives.

Ciutadans va presentar la seva moció “Moción de condena de la violència y el terrorismo en democràcia”, un cop llegida la seva moció, la resta de partits van pendre el seu torn de paraula i van anuncia que votarien en contra. La moció va se desestimada per 2 vots a favor i 10 en contra.

En els assumptes sobrevinguts JxA, ERC i CUP van presentar de manera conjunta una moció en resposta a la sentencia del TS. Ciutadans és queixa de que s’ha presentat amb urgència i que no han tingut casi temps per estudiar-la. Seguidament és llegeix la moció, i Ciutadans te el seu torn de replica. S’aprova amb 10 vots a favor i 2 en contra.

I per acabar en el torn de precs i preguntes:

Junts per Artés demana sobre la zona blava, i el Xavier Robles respon que encara no s’ha pogut estudiar en la Taula de Comerç.

També demanen sobre la possibilitat de fer cicles formatius en l’institut d’Artés, l’Eli Carracedo respon que és va començar a moure l’any passat i que és va parlar amb els òrgans competents, però que esta aturat perquè la directora del centre esta de baixa en aquest moment. Però que és continuarà treballant.

Ciutadans demana sobre la simbologia, ja que ja ha arribat la notificació de la Junta Electoral, Enric respon que és valorarà com a Equip de Govern.

Podeu veure el ple sencer a: http://www.tvartes.cat/videogallery/ple-municipal-octubre-19/

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges