RESUM PLE ORDINARI DEL 19 DE SETEMBRE DE 2019

L’Ajuntament en Ple, reunit a la Sala de Plens el 19 de setembre de 2019, va celebrar la sessió ordinària de primera convocatòria, per tal de tractar els assumptes que es relacionen.

Primer de tot l’Enric Forcada, demana disculpes als grups de C’s i JxA per no donar la paraula en el Ple de Juliol. I els dona la paraula per el que volguessin dir en aquell ple i no van poder.

El primer punt de l’ordre del dia fou la lectura i aprovació de l’acta de les actes de les sessions anterior, la de 15 de juliol i la del 8 d’agost, s’aproven amb les abstencions dels regidors i regidores de Junts per Artés.

Seguidament, dins l’Àrea de Serveis Centrals, és dur a terme la presa de possessió com a regidor d’Àngel Camacho.

A continuació s’aproven les dates de les festes locals per el 2020, que seran el 7 i 8 de setembre. S’aprova per unanimitat, però amb la proposta de JxA d’estudiar noves dates per el 2021.

S’aprova el resum numèric del padró en data 01/01/2019 en 5699 habitants. És aprovat per unanimitat.

S’aprova la designació del nou jutge de Pau, tant el titular com el substitut amb 12 vots a favor i una abstenció.

S’aprova la modificació de l’annex del conveni Feder: El Geoturisme com a eix vertebrador per la dinamització turística i econòmica del Bages (478/2016). Aquesta modificació és a causa d’una nova subvenció que reduirà l’aportació a fer per l’ajuntament. S’aprova amb l’abstenció de JxA, que creuen que farien falta més estudis.

S’aprova l’inici de la modificació puntual de les Normes Subsidiàries de planejament art. 61 (722/2019), s’aprova amb 10 vots a favor, 2 en contra i 1 abstenció. JxA proposa redissenyar un catàleg i una normativa al respecte.

Seguidament s’aprova l’inici de modificació puntual del Pla especial urbanístic Catàleg de masies i cases rurals, per incloure la Folgosa en aquest catàleg. Queda aprovat per 10 vots a favor i 3 abstencions.

Proposta de Modificació del ROM aprovat el 31/01/2019, queda aprovat per unanimitat.

A continuació, intervenció donar compte de l’informe tresoreria: segon trimestre 2019 (850/2019), del Decret: Aprovació línies fonamentals pressupost 2020 (1390/2019) i de les obligacions trimestrals segon trimestre 2019 (836/2019-835/2019). Complim amb totes les obligacions marcades per Hisenda.

Aprovem l’increment del 0,25% del salari del personal de l’Ajuntament per unanimitat.

Aprovem una modificació de crèdit entre partides, derivada del manteniment del pla Activem-nos i Respirem, i del canvi de grups polítics a l’ajuntament. Tots els grups voten a favor.

Aprovem per unanimitat el Compte General 2018 que s’enviarà a la Sindicatura de Comptes.

I és dona compte de la designació de la Mariona Altimira com a membre de la Junta de Govern Local i 4a Tinent d’Alcaldia.

A continuació és llegeix la moció presentada per la CUP i ERC en suport al Correllengua 2019, JxA demana afegir-se a la presentació. S’aprova amb l’abstenció de C’s.

En l’apartat de precs i preguntes JxA formula les següents preguntes:

 • Demana el perquè de l’augment salarial dels regidors i regidores.
  • Resposta: Són un sous respectuosos amb el moment actual i per la feina que comporten els diferents càrrecs.
 • Demana com està el tema de la regidoria de feminisme.
  • Resposta: S’ha creat la Regidoria de Feminismes, Dona i LGTBI. Se la repartiran 2 anys i 2 anys la Mariona i la Nabila
 • És tornarà a posar la Zona Blava?
  • Resposta: En Xavier Robles diu que és un tema que s’està parlant en la Taula de Comerç.
 • Crear un mercat de Nadal? O noves activitats nadalenques.
  • Resposta: En Xavier Robles també comenta que s’està tractant en la Taula de Comerç.
 • Valoració de Festa Major.
  • Resposta: l’Eli Carracedo diu que només han pogut fer una pinzellada amb la tècnica, ja que ha estat de vacances. Però diu que s’ha notat la coincidència amb la FM Manresa, que s’han de fer canvis en la zona Food Trucks, donar més participació a la Comissió. Però en general és valora positivament. La Mariona afegeix que entre les regidories de Participació i de Cultura estan preparant una enquesta.
 • Finalment demanen que l’Ajuntament estigui a costat de la ciutadania per el moment polític que s’està vivint.

Recupereu el ple sencer al següent enllaç: http://www.tvartes.cat/videogallery/ple-municipal-setembre-19/

 

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges