57a Fira d'Artés

57a Fira d'Artés

La 57a Fira d’Artés, l’edició més renovada dels darrers anys

Els propers 22 i 23 d’abril es celebrarà la 57a edició de la Fira d’Artés. Després de diversos canvis introduïts l’any  passat, com el sorteig de fira, l’organització de diversos espais de mobilitat sostenible o la introducció del servei de wifi adreçat als expositors, enguany es presenta una Fira amb la voluntat de renovar completament la zona d’exposició de vehicles i maquinària.

Tot plegat ve justificat arran d’un estudi que es va portar a terme en l’edició anterior. Aquest treball va fer una sèrie de recomanacions entre les quals destacava com a mesura principal i urgent la d’endreçar l’espai d’exposició, fent que el producte es mostri agrupat per sectors d’activitat. Per exemple, que el conjunt de cotxes i turismes es trobin en un espai unificat, de la mateixa manera que el de la maquinària agrària. L’argument és que com a estratègia de venda, la presentació de l’oferta de manera unificada i conjunta és més eficaç.

Per altra banda, gràcies a aquest estudi també sabem que l’any passat van visitar la Fira més de 28.000 persones. Més dades, l’organització del sorteig de Fira va permetre obtenir indicadors sobre les vendes realitzades, sabem que, com a mínim, l’any passat es van vendre 23 cotxes, per un import total de 223.000 euros. La 56a Fira d’Artés també va tenir un increment d’expositors passant dels 42 de l’any 2015 als 47 del 2016, i un material exposat valorat en 10,5 milions d’euros.

Pel què fa a l’edició d’aquest any, convé assenyalar que persisteix la voluntat de canvi i sobretot d’actualització de la Fira. Com s’ha dit, motivat per l’estudi esmentat, s’ha afrontat un dels principals reptes, l’ordenació dels expositors per sector d’activitat. Com a novetat, enguany les persones visitants podran trobar els cotxes nous agrupats en un espai continu del Passeig Diagonal, de la mateixa manera que els cotxes d’ocasió que, en la seva majoria, aniran a parar al carrer Catalunya. La maquinària agrària i forestal també es trobarà unificada dins del Passeig Diagonal. Tot plegat, implicarà canvis per la Fira d’artesans que passarà a ubicar-se a la Plaça Sant Cristòfol.

Tanmateix, més enllà d’aquesta reubicació, la 57a Fira d’Artés encara comptarà amb més novetats, activitats i punts de trobada que mai. S’aprofitarà la diada de Sant Jordi per celebrar un munt d’actes relacionats amb el llibre i la cultura popular durant tot el diumenge 23 d’abril al Parc de Can Crusellas. A més, es donarà continuïtat a la Fira de la Cervesa Artesana, un espai completament consolidat i que representa un dels punts de  concurrència de gent més rellevants de la Fira. Aquesta fira també comptarà amb l’organització de diverses activitats infantils i familiars. Hi haurà espais de jocs, explicació de contes i actuacions musicals. Per altra banda, es recupera la mostra de cotxes de competició que, juntament, amb altres activitats relacionades amb la mobilitat, pretenen no perdre una de les essències d’aquesta fira, el món del motor.

Per últim, enguany també destaquen algunes activitats amb edició especial com la 15a Baixada d’Andròmines o la 45a edició del concurs de pintura ràpida.

Totes aquestes novetats i, sobretot, la continuïtat de moltes de les activitats que s’organitzen són possible gràcies a l’empenta i participació de les persones i les entitats del poble que, juntament amb els expositors, són la base de la persistència i l’èxit de la Fira d’Artés.

0
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges