Aprovat el projecte per instal·lar una Xarxa de Calor amb biomassa

L’Ajuntament d’Artés aprova el projecte per a la instal·lació d’una Xarxa de Calor amb biomassa que servirà per escalfar els seus 10 edificis públics

L’Ajuntament d’Artés va aprovar en el ple d’ahir dijous el projecte per a la instal·lació d’una caldera d’estella al Complex Cultural de Cal Sitges. El projecte, que inicialment havia de ser per escalfar només Cal Sitges, s’ha transformat de manera acordada entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Artés en un projecte d’una xarxa de calor per a la distribució d’energia a 10 edificis municipals (Cal Sitges, la Cruïlla, l'Aajuntament, el Centre Cívic, l'escola Dr. Ferrer, l'Escola Bressol, el Pavelló municipal, el Camp de futbol, l'institut IES Miquel Bosch i Jover i el CAP d'Artés). Aquesta xarxa pot arribar a abastir un total de 20.000 m2 pel que fa a calefacció i a ACS (Aigua Calenta Sanitària)

El pressupost global del projecte aprovat ascendeix a 1.412.474,96€. El plantejament del projecte és, però, que es pugui executar per fases depenent de la disponibilitat de pressupost de cada moment i de les subvencions que es puguin aconseguir per al seu desenvolupament.

La redacció del projecte ha estat finançada per la diputació de Barcelona i té l’objectiu de millorar els sistemes de calefacció dels edificis municipals i de fomentar també l’aprofitament de la biomassa dels nostres boscos.

Per tal de poder iniciar-ne l'execució, s’ha sol·licitat una subvenció europea FEDER que, en cas de ser adjudicada, permetrà disposar d'un 50% de finançament per la primera fase (la instal·lació a Cal Sitges), que té un valor de 558.229,98€.

Durant aquest 2019 s’espera iniciar el projecte i poder tirar endavant aquesta primera fase. L’amortització de la instal·lació -sense tenir en compte les subvencions- està prevista a uns 21 anys aproximadament.

Cal tenir en compte que aquesta substitució dels sistemes de calefacció està inclosa dins de les mesures del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), per intentar assolir els objectius que es va assumir l’Ajuntament pel 20/20/20.

A part d'aquest projecte, el consistori també va aprovar la modificació del reglament d'ús de la Sala 2 de Gener. Amb aquesta modificació es podrà utilitzar la sala polivalent per a celebrar cerimonies funeràries laiques. Juntament amb la modificació del reglament també es va aprovar la taxa del nou servei, que serà de 50€ per cerimònia. Així s'aconsegueix disposar d'un espai gran on poder celebrar aquests tipus de cerimònies que atualment no existeix a la vila.

Ahir també es va aprovar, entre d'altres temes, el "Codi d'ètica i bona conducta de l'Ajuntament d'Artés". Aquest codi defineix els principis ètics i de conducta dels i les membres del consistori (personal, representants polítics, entitats i empreses).

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges