Arriba la 56a Fira d’Artés amb novetats i esperit de canvi

La 56a edició de la Fira d’Artés (2 i 3 d’abril), ja s’acosta i ho fa amb algunes novetats destacables. Probablement, la que tindrà més visibilitat serà l’organització de l’Espai Cal Sitjes, en el qual, en un mateix lloc s’hi podrà veure una exposició sectorial, la fira de la cervesa artesana i un punt de trobada per expositors i públic en general. L’exposició sectorial neix de la voluntat de crear un espai que permeti any rere any tenir un sector específic en un espai concret. La idea inicial és que aquest sector canviï cada any. El món de la mobilitat sostenible així com els sectors associatius i econòmics que es mouen al seu entorn seran els convidats en aquesta edició. Es crearà, per tant, un espai amb mostra de bicicletes, bicicletes elèctriques, de 2ª mà i altres elements de mobilitat com els segways. En aquest lloc, a més, el visitant també podrà provar alguns dels bòlits exposats en un circuit tancat. En definitiva serà un espai per veure, comprar, vendre, debatre i experimentar al voltant de la mobilitat sostenible. Un lloc que serà compartit per la fira de la cervesa artesanal, que repetirà presència, i per l’Escola Municipal de Música d’Artés, que dinamitzarà el recinte amb diferents actuacions musicals. A més, també s’espera que l’espai sigui un punt de trobada de tot els assistents a la fira, amb servei de menjar i la celebració d’actes com la Nit de l’Expositor.

Un altre de les novetats d’enguany serà el servei de wifi gratuït i de lliure accés que es posarà a disposició de tots els expositors i del públic assistent en alguns punts de l’espai firal. La connectivitat, l’accessibilitat i la senyalització de les diferents zones de la Fira són aspectes que esperen millorar-se enguany.

Per altra banda, la col•laboració amb la Unió de Botiguers d’Artés també ha permès introduir com a novetat l’anomenat Espai Illa lúdica de la Fira, que tindrà lloc el diumenge al matí entre la carretera de Sallent, que es tallarà al trànsit, i la plaça de l’Església. En aquest sentit, s’ha organitzat un conjunt d’actes lúdics, com l’exhibició dels gimnasos de la vila, la presència d’algunes atraccions com els ecocavallets i els inflables, tallers de maquillatge infantil i una exhibició d’esgrima antiga, entre altres.

A part d’això, es donarà continuïtat i cabuda als actes que habitualment organitzen les entitats de la vila com la baixada d’andròmines, les mostres de cultura popular dels Picapolls, els bastoners, els grallers, la ballada de sardanes, la trobada de puntaires o el concurs de pintura ràpida, entre molts altres actes.

Per últim, es segueixen fomentant els espais tècnics i de debat que es celebren el divendres 1 d’abril, com la jornada agrària que enguany es centrarà en l’agricultura ecològica i en la presentació de les novetats de la DUN 2016 o la xerrada de la tarda que en aquesta edició anirà a càrrec del periodista esportiu de l’Ametlla de Merola, Arcadi Alibés.

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges