COMUNICAT SEGUIMENT DE L'EPIDÈMIA

SEGUEIX EL CONFINAMENT: ACTUEM DES DE LA CONSCIÈNCIA

Després de vàries setmanes de confinament i després del primer permís perquè infants menors de 14 anys poguessin sortir, des del passat dissabte es va autoritzar a tota la població a sortir per fer passejades o per fer esport.

Aquesta és una bona notícia però recordem, que sobretot, que seguim complint les mesures de precaució recomanades així com les restriccions horàries segons l’edat.

Recordem que són:

 • Esport individual i passejos (a partir de 14 anys) - De 6h a 10h i de 20h a 23h

 • Passejos amb persones cuidadores o persones majors de 70 anys - De 10h a 12h i de 19h a 20h

 • Infants (menys de 14 anys) - De 12h a 19h

Les normatives per les diferents activitats són:

 • Activitats físiques:

  • Qualsevol esport

  • 1 cop al dia

  • Dins del terme municipal de residència

 • Passejos diaris:

  • 3 menors de 14 anys acompanyats d’un adult (progenitor o persona a càrrec)

  • 1 cop al dia

  • Màxim a 1 km de distància de l’habitatge

Us afegim enllaços amb diferents possibilitats de camins, rutes i corriols per a explorar l’entorn d’Artés i així evitar aglomeracions.

https://www.artes.cat/municipi/turisme/itineraris-i-llocs-dinteres/els-camins-dartes

https://ca.wikiloc.com/rutes-a-peu/ruta-no-1-dels-corriols-dartes-11432472

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ruta-no-3-dels-corriols-dartes-11432471

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/corriol-numero-5-artes-31294720

DADES I CASOS A ARTÉS

Pel què fa a l’última actualització en relació als casos positius per covid-19 a Artés són de 40 casos confirmats i de 261 casos possibles (08 de maig a les 14:17h). Aquesta informació és pública i la podeu consultar a través del següent enllaç:

http://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus/

Tot i així cal recordar que hem de seguir complint les mesures indicades per tal de reduir el risc de rebrot.

AGRAÏMENTS

Al final del mes d’abril, les nostres residències van poder dur a terme els testos a totes les persones usuàries i treballadores gràcies al Departament de Salut. Gràcies a aquests testos, la residència de Sant Víctor va poder confirmar que no han patit cap cas de positiu covid-19.

https://www.regio7.cat/bages/2020/05/02/residencia-sant-victor-dartes-no/610325.html

Per altra banda, la residència del Patronat de la Vila d’Artés, tan sols va tenir dos casos positius a nivell de personal, però cap a nivell d’usuaris. Ambdós es troben en bon estat de salut actualment.

Des de l’Ajuntament, volem seguir felicitant a les dues residències per la bona gestió. És una sort i un orgull poder anunciar aquests resultats.

Agraïm la gran tasca que estan fent tots els professionals sanitaris en aquesta crisi, i en especial als del Centre d'Atenció Primària Dr. Agustí Garriga, que ha estat tot aquest temps vetllant per la salut dels artesencs i artesenques.

Volem també mostrar el nostre sincer agraïment de nou a la feina de tots els grups de voluntariat i de persones individuals que han estat fent diferents tasques per a poder crear mesures i accions per pal·liar els efectes de la situació actual: compres per població de risc, elaboració de mascaretes, bates, desinfecció d’espais,...

Reconèixer la feina de tots aquells de l’equip de personal municipal que des del primer dia han seguit al peu del canó: policia local, treballadores familiars, brigada, netejadores i totes aquelles que han seguit fent teletreball tot i les dificultats que això suposa. De mica en mica esperem anar restablint els diferents serveis.

Finalment, un agraïment a tota la població artesenca, infants, adolescents, joves, adults i gent gran per la paciència en generar accions a cada llar per a fer d’aquesta situació, el més amena possible.

PROMOCIÓ ECONÒMICA

Durant les últimes dues setmanes hem engegat una sèrie de reunions temàtiques amb els diferents sectors econòmics del municipi: comerços, restauració, indústria, per generar inèrcies i buscar sortida a la complicada situació econòmica que ens portarà el tancament de locals.

Així doncs, pas a pas treballem per a assegurar una obertura el màxim de segura i alhora que garanteixi les possibilitats de cada local.

També vam dur a terme dues xerrades a càrrec de Xavier Borràs sobre “Plans d’automotivació per empoderar-se” encarada als diferents sectors econòmics per tal d’afrontar aquests moments a través de la millora i la reinvenció. També vam gaudir de la sessió “A Artés el petit comerç hi és.  Eines i reflexions per a una nova economia local” més encarada al petit comerç que tenim per ajudar a adaptar-nos als nous temps.

DESINFECCIÓ

Aquesta setmana, i com a reforç a la feina que ja ha estat fent totes aquestes setmanes el servei de neteja del municipi, un grup de voluntariat dels ADF 8 (Artés, Calders i Monistrol de Calders) ha començat a desinfectar diversos espais municipals.

Ara que ja comencem a sortir, la desinfecció d’espais és una ajuda més per reduir el risc de contagi. Gràcies al suport dels ADF hem pogut augmentar aquests espais.

SEGUIM A LA FASE 0

Per últim, volem informar que la regió, Catalunya Central, en la que és troba Artés no avançarà a la Fase 1 el proper dilluns. Per tant haurem de mantenir les mesures actuals i seguir preparant-nos per quan puguem avançar de fase.

ÉS MOLT IMPORTANT QUE SIGUEM RESPONSABLES AMB LES RESTRICCIONS HORÀRIES I SOCIALS A L'HORA DE SORTIR. SEGUIM EN CONFINAMENT, ACTUEM DES DE LA CONSCIÈNCIA!

 

Recordem que podeu trobar més informació sobre les mesures preses des de l'ajuntament respecte el COVID-19 a la nostra pàgina web i a totes les nostres Xarxes Socials.

http://www.artes.cat/actualitat/coronavirus

Instagram: https://www.instagram.com/ajuntamentartes/

Twitter: https://twitter.com/AjuntamentArtes

Facebook: https://www.facebook.com/AjuntamentArtes/

Telegram: https://t.me/ajuntamentartes

 

Cuidem-nos

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges