La Festa de la Verema també està a punt

Com ja és habitual, el primer cap de setmana d’octubre Artés celebrarà la Festa de la Verema del Bages, una festa que commemora l’obtenció de la Denominació d’Origen Pla de Bages al 1995. Per aquesta 21a edició es presenta un programa que aposta per mantenir actes com la mostra de vins del diumenge, la verema solidària d’Ampans, el Nocturna Vinum o el Sopar Maridatge de dissabte a la nit a Artés. No obstant, també s’incorpora alguna novetat destacable. Probablement l’acte Tastos amb ritme que es celebrarà al dissabte 1 d’octubre a partir de les 6 de la tarda a la plaça Vella, és el que pot tenir més ressò. Es tracta d’una degustació de 13 vins destacats dels Cellers de la DO Pla de Bages que anirà acompanyada de les actuacions musicals de Cèlia Vila i Meritxell Gené. Cèlia Vila és un dels talents emergents de l’escena comarcal, mentre que Meritxell Gené, amb quatres discs a l’esquena, i amb un reconeixement absolut de la crítica, va camí de consolidar-se entre el gran públic. A tots aquests ingredients, s’hi afegeix la cirereta de comptar amb la presència de Josep Pelegrin, millor sommelier de Catalunya 2014 i 2015 i d’Espanya, 2016. Josep Pelegrin comentarà cada un dels 13 vins que es podran degustar i a part presentarà el llibre que ha escrit juntament amb Marc Trilla “Els Vins del Pla de Bages”. Es tracta, doncs, d’un nou acte que suposa l’ampliació de la mostra de vins que es fa l’endemà a la mateixa plaça. I és que diumenge, de nou, Artés s’omplirà de gent per gaudir dels nostres vins però també de la multitud d’actes que s’han programat, com la trobada d’intercanvi de plaques, l’aixafada popular de raïm, la baixada a la vinya amb tractor i les diferents actuacions musicals, teatrals i de cultura popular, sense oblidar la fira d’artesans, l’exposició de maquetes i de tractors d’època, entre altres.

Si el temps acompanya, de ben segur que la Festa de la Verema seguirà la tendència creixent dels darrers anys. Bona part de culpa es troba en el treball dels cellers del Bages, que genera cada vegada més interès i reconeixement. El nostre vi està de moda. Aquest actiu, juntament amb les nombroses col•laboracions voluntàries i desinteressades que es donen a nivell individual i col•lectiu fan de la Festa de la Verema del Bages un esdeveniment especial, únic, i particularment arrelat a Artés. Res seria igual sense aquestes persones. Persones que estimen Artés, el Bages i el seu vi. A tots i a totes elles, moltes gràcies.

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges