RESUM PLE TELEMÀTIC DEL 17 DE DESEMBRE DEL 2020

L’Ajuntament en Ple, reunit de manera telemàtica el 17 de Desembre de 2020, va celebrar la sessió ordinària de primera convocatòria de manera telemàtica, per tal de tractar els assumptes que es relacionen. 

 

1. RATIFICACIÓ CONVOCATÒRIA SESSIÓ TELEMÀTICA 

Unanimitat 

 

2. LECTURA I APROVACIÓ DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ANTERIOR  

Unanimitat 

 

3. DONAR COMPTE DECRETS I ACORDS JUNTA DE GOVERN LOCAL  

 

Teresa: La junta de govern del 12 de novembre, l’obrador compartit podeu dir que és? Les cames de seguretat també podeu dir on aniran? Sobre l’aprovació de la despesa del contracte de il·luminaries? L’aprovació de la despesa per indemnitzacions de regidors? Extinció del contracte del conveni de la cabra d’or? I l’extinció del contracte entre l’Ajuntament d’Artés i Navàs sobre oficina d’habitatge? 

 

Enric: les càmeres és van posar a les oficines de la policia per que hi ha hagut algun incident i per evitar en futur. I la indemnització és la dels 3 regidors que no tenen retribució. 

 

Marisa: és va demanar una Subvenció Xarxa amb Navàs i Manresa, per un obrador que aniria a Manresa però que en farien ús molts productors. Dins el conveni de la XASACC. És una subvenció conjunta. 

 

Camacho: el conveni de l’Oficina d’Habitatge per compartir la treballadora amb Navàs per crear sinergies i compartim la despesa. I el Serrat és com que no és va poder fer el camp de treball, continua l’excavació amb CatArqueolegs. Els diners del camp de treball s’han invertit en continuar l’excavació. 

 

Robles: les il·luminaries eren unes avariades i s’han arreglat per tenir recanvis per futurs problemes. 

 

Teresa: JG del 19 de Novembre, que hi ha una despesa per dos carrers ho pot fer l’arquitecta? Els honoraris jurídics és poden saber perquè eren? El punt 8 que és repassar Linòleum? Quan és van vídeos o altres feines en contractes menors no te que sortir que hi pugui participar més d’una persona? Deixar sense efectes l’acord de promoció del conveni de polígons amb el Consell Comarcal? 

 

Enric: entre el carrer Callaris i la carretera de Sallent hem demanat una memòria valorada per arreglar-ho. S’externalitza per no saturar l’arquitecta municipal i és pugui dedicar el dia a dia de l’ajuntament. Tenim algun judici pendent i s’han de pagar. I en contractes menors és poden fer directes, si són molt alts en demanem 3 i és tria el més barat com marca la llei. 

 

Montserrat: és un conveni que és va deixar sense efecte perquè hi havia un error en una de les clàusules i és va tornar a aprovar el mateix un cop repassat. Ho confirmo 

 

Eli: escola bressol tot el terra te linòleum i s’ha de canviar. Però una aula estava pitjor i és fa una reparació en aquella part. 

 

Teresa: Ajut de 15.900€ se sap en que és gastaran? Perquè hi ha un temps concret 

 

Enric: és un programa de formació, si esta treballant a nivell comarcal. S’ha de fer l’acceptació ja que es una subvenció un pel complicada. 

 

Teresa: 10 de desembre, és la mateixa regidora la d’ensenyament i educació. 

 

Eli: si és el mateix.  

 

Teresa: el tema dels honoraris jurídics si els volem saber com a grup? 

 

Enric: es pot parlar fora de ple. 

 

4. ÀREA DE TERRITORI, SOSTENIBILITAT I SERVEIS CENTRALS 

 

4.1. Aprovació xifra padró d’habitants  a 1 de gener de 2020.  

Aprovem la xifra de 5.672 habitants. És en data 1 de gener de 2020. 

Unanimitat 

 

4.2.Aprovació definitiva modificació ordenances fiscals  2021.  

Després de l’exposició i resoldre les al·legacions. És desestima l'única al·legació i es tiren endavant tal com estan. 

 

Unanimitat 

 

4.3.Aprovació suspensió cobrament pel 2020 taxa d’ocupació de la via pública taules i cadires  

En un primer moment és va dir de només suspendre-la per els mesos afectat però veient que han tornat a rebre s’ha decidit suspendre totalment per l’any 2020. Suposa una disminució de 7.900€ d'ingressos a l’Ajuntament. 

 

Unanimitat 

 

4.4.Aprovació inicial projecte tècnic “Millora de la urbanització carres Sant Pere i Dr. Ferrer”  

El projecte és va presentar a l’oposició fa un parell de setmanes. 

 

És volen arranjar zones degradades properes al casc antic. Fent una plataforma única i millorar serveis com el clavegueram. 

 

És farà en dues fases, per cost. Ara s’aprova però no hi ha una previsió de quan és farà. 

 

Teresa: estem d’acord ja que ho necessita, però no només aquella part sinó tot el casc antic. I no només el terra sinó que les façanes estan malament. Sabem que son propietats privades però hi ha alguna manera de treballar amb els propietaris. 

 

Pere: ara és fan execucions quan hi ha perill per el vianant i estem mirant maneres de fer-ho més extensible. 

 

Unanimitat 

 

4.5.Aprovació inicial projecte tècnic “Re­urbanització carrer Arquitecte Gaudí”  

 

Recordar que al se aprovacions inicials, queda un període d’exposició públic (30 dies hàbils) on és poden fer al·legacions. 

 

També és un carrer amb molt transit de vianants i infants. Puja a uns 600.000€ i tenim una subvenció del PUOSC per el 2022. La intenció és fer-ho de cara aquell any. 

 

Unanimitat 

 

4.6.Aprovació conveni Transit 

 

Proposta de conveni de 4 anys amb el servei Català de transit en matèries d’accions i seguretat viaria. 

 

Unanimitat 

 

4.7.Aprovació bonificació ICIO Fundació  Patronat de la Vila d’Artés  

 

Hi ha bonificacions per les obres que és consideren d'interès públic. Fa uns anys van començar unes obres de millora dels espais i accessos, i tenim un informe favorable per aquesta bonificació 

 

Unanimitat 

 

4.8.Aprovació canvi dia sessió  plenària  gener 2021 

 

Seria per donar marge a la preparació de punts ja que sinó queda molt a prop de les festes de nadal 

 

Unanimitat 

 

5. ASSUMPTES SOBREVINGUTS 

 

Proposta d’acord de la 4 certificació de la millora d’accés al Polígon. És l'ultima de l’obra. És sobrevingut ja que hem de validar la finalització de l’obra abans de finals d’any. 

 

Inclusió: Unanimitat  

 

Unanimitat 

 

6. PRECS, PREGUNTES I INTERPEL∙LACIONS 

 

Juan José: molta gent em pregunta i no se que dir. A Artés hi ha la CNT i utilitza periòdicament l’antic escorxador. La pregunta és si hi ha alguna aportació econòmica a l'Ajuntament. 

 

Enric: és un treballador municipal afiliat. Va demanar l’espai i se li va cedir com a treballador. 

 

Juan José: formem part del consorci de residus al Bages 

 

Enric: Si en formem part. 

 

Teresa: Com esta la COVID a Artés? Està millor la residencia? 

 

Enric: vam estar en contacte. Han passat la COVID a dins i ara sembla que estan millor. Ahir hi havia 12 casos en els últims 7 dies, és poden consultar a internet. Anem a remolc del país. No són els 70/80 de fa un mes i mig. Vaig parlar amb la directora del Patronat aquesta setmana, han passat el procés amb els protocols que tenien tot i així es difícil. 

 

Es va fer el cribratge massiu amb 556 proves totes negatives. 

 

Teresa: és obligatori posar guals a Artés? Hi ha voreres baixades i gent que escriu prohibit aparcar. Cal posar la placa? 

 

Enric: no és obligatori, no tenim gual universal. Per altra banda qui no te gual és pot queixar però la policia no traurà el cotxe. Si que és cert que es un greuge comparatiu entre la gent que viu en una vorera que no és pot aparcar i en la que si. El gual apart de pagar perquè no t’aparquin també és per el manteniment de la vorera i el desgast del cotxe. Fa anys la gent és va fer la vorera al gust i per això n’hi han de baixes sense gual, això ara mateix només és fa si és demana el gual. 

 

Teresa: us agrairia que és parli, que hi ha gent que no ho coneix la normativa. 

 

Teresa: per Nadal, vam dir que no és faria el mercat i que és faria, és només l’obra de teatre? 

 

Eli: aquest dissabte és porta una obra de teatre des de igualtat, i és posarà una bústia per la marató. I el 22 i 23 sortiran 100 alumnes de l’EMMA sortiran a tocar al carrer en el cicle Música i comerç. Sempre i quan les mesures del PROCICAT ho permetin. 

 

El dia 1 és farà un concert de cap d’any a la Sala 2 de gener i l’endemà és faran els actes de commemoració de la Revolta dels Burots. 

 

Podeu recuperar el ple a: 

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges