S'atorguen 20.000euros en microcrèdits a dones emprenedores

L’Ajuntament d’Artés atorga 20.000 euros en microcrèdits a dones emprenedores del municipi

El projecte de microcrèdits de l’Ajuntament d’Artés va néixer per donar suport a les empreses i persones emprenedores d’Artés. Avui s’ha firmat la concessió de la segona edició de la convocatòria, que ha vist ampliada la seva dotació, passant dels 10.000 euros de la primera edició als 20.000 actuals. Aquest augment ha suposat doblar la quantitat prestada i ha permès arribar també a més projectes. De fet, si en el primer any es va donar suport a una iniciativa empresarial, enguany han estat 3 els projectes concedits. Cal destacar en aquest sentit, que tot i no ser un dels objectius de les bases dels microcrèdits, els 3 projectes concedits estan encapçalats per dones emprenedores del municipi d’Artés. Dos d’aquests projectes van adreçats a l’obertura i ampliació d’establiments comercials, mentre que un tercer té a veure amb l’adquisició d’un negoci d’impremta gràfica i reubicació de l’activitat.

Els principals avantatges dels microcrèdits de l’Ajuntament d’Artés són que no tenen cap tipus d’interès ni tampoc es requereixen avals per al seu atorgament. Així, la situació financera del sol·licitant no és un aspecte crucial per a la seva aprovació. Es valora, per contra, el projecte presentat, el pla de viabilitat, la capacitat de generació d’ocupació, d’innovació i de desenvolupament d’activitats sostenibles i responsables socialment.

Els microcrèdits formen part del conjunt de serveis que s’ofereixen des de l’OMPLE, Oficina Municipal per a la Projecció Laboral i l’Emprenedoria que forma part de l’Àrea de Promoció Econòmica i que bàsicament va néixer per donar suport a les iniciatives emprenedores del municipi.

En resum, en les dues edicions dels microcrèdits s’han concedit préstecs a una cooperativa i a tres dones emprenedores. L’objectiu, doncs, es fomentar l’activitat econòmica al municipi, afavorint noves economies més socials, igualitàries i innovadores. A grans trets la valoració del projecte és positiva. És per aquest motiu que, per al 2019 es preveu una nova convocatòria de microcrèdits, on també es contempla l’obertura d’una línia específica per projectes empresarials liderats per joves del municipi.

Contingut relacionat: 
1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges