Tot a punt per a la 20a Festa de la Verema del Bages

Aquest dijous 1 d’octubre començaran els primers actes de la 20a Festa de la Verema del Bages al Restaurant Canonge d’Ampans. No és fins divendres, però, que se celebra la inauguració de la Festa a la Fundació Alícia, al Món Sant Benet, amb el taller culinari "El Vi Bullit del Bages". Després, a la nit, arriba una nova edició del Nocturna Vinum a Manresa. El Nocturna Vinum consisteix en un recorregut per 8 bars i restaurants de Manresa en què es pot fer una degustació gastronòmica i un maridatge amb vins, acompanyat d'espectacles musicals.

El dissabte 3 d’octubre, al matí prosseguiran els actes a la Finca Urpina d’Ampans, on s’organitza la Verema Solidària d’Ampans, amb activitats molt diverses com sortides amb BTT, caminades per la vinya, tastos i arrossada.

Una de les principals novetats d’aquesta 20a Festa es podrà veure el dissabte 3 d’octubre, amb el sopar maridatge de la Verema que tindrà lloc a Artés. Després de diverses edicions de la Verema en què s’organitzava un sopar popular, aquest any es canvia de registre per passar a celebrar un sopar a càrrec de diferents restaurants d’Artés i maridat amb vins dels cellers de la DO Pla de Bages, així com els caves d’Artés. En l’acte s’ha previst que el maridatge fós comentat i conduït per un especialista que explicarà els vins i els menjars que es degusten en cada moment. Les expectatives per aquesta novetat són altes i s’han complert les millors previsions d'assistència, ja que no queden places disponibles i s’han donat per tancades les inscripcions.

Finalment, la jornada central de la Verema, com cada any serà el diumenge 4 d’octubre a Artés. Als 12 Cellers de al DO Pla de Bages, enguany se n’incorpora un de nou, sense oblidar la presència dels cellers de cava d’Artés. A la plaça Vella de la vila es podran fer els tradicionals tastos de vins acompanyats dels Mossecs de les Cuineres del Bages i del tradicional pa amb vi i sucre. La fira d’artesans, les exposicions de les maquetes de les masies d’Artés, els tractor antics, les demostracions d’oficis artesans i les activitats musicals, teatrals i populars seran presents en el dia més concorregut i popular de la Festa de la Verema del Bages, una festa que any rere any va creixent en participació i que suposa un reconeixement al treball dels cellers d’una DO que va guanyant reconeixement i prestigi amb el pas dels anys.

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges