Artés: Municipi Feminista

Dilluns, 31 de gener de 2022 a les 00:00
  • Per què molesta la paraula feminista? 
  • Què entenem com a feminismes?
  • A qui inclou la lluita feminista? 

Durant la nit del 25 al 26 de gener van aparèixer pintats els rètols a les entrades del poble de Municipi Feminista. No feia ni una setmana que estaven penjats. Fent-ne una valoració i, més enllà de criminalitzar i penalitzar, com a equip de govern creiem que aquests fets són una oportunitat per obrir debat i reflexió. Per començar de forma més immediata plantegem les preguntes següents:

  • Per què molesta la paraula feminista? 
  • Què entenem com a feminismes?
  • A qui inclou la lluita feminista? 

Des de l’Ajuntament d’Artés defensem el feminisme com a teoria i eina política per a aconseguir la igualtat de gènere estructural, laboral, econòmica, professional, educativa i personal. Per a què dones cis, lesbianes i trans, homes cis, gais i trans i altres identitats dissidents tinguin garantides tots els drets i igualtat d’oportunitats. 

Seguirem apostant per fer del poble d’Artés un poble feminista en què tothom puguin caminar, treballar i viure en llibertat i amb les condicions dignes. 

Aquest incident ens ha servit per reflexionar i adonar-nos que, tot i les accions ja empreses, encara hem d'incidir molt més com a Ajuntament en la creació de polítiques pedagògiques i transversals des de l’àrea de serveis a les persones en matèria d’igualtat. Això ens reforça i ens empeny a continuar desenvolupant al llarg de l’any propostes, accions, campanyes i activitats per a crear més espais de debat, reflexió i sensibilització perquè cadascú pugui acollir la seva responsabilitat i crear un poble lliure de violències.

Darrera actualització: 01.02.2022 | 08:34

Imatges