L’Ajuntament contracta dues persones dins el Programa Treball i Formació

Dilluns, 10 de juny de 2024

Un any més, l’Ajuntament d’Artés s’ha acollit a la subvenció en el marc de la Línia ACOL 2023 del Programa Treball i Formació que té com a objectiu la millora de l’ocupabilitat de persones en situació administrativa irregular que compleixen els requisits per fer un arreglament social.

Aquest col·lectiu són un dels més vulnerables i amb risc d’exclusió social, atès que l’absència de permís de treball els impedeix radicalment l’accés al mercat de treball. Davant la necessitat de donar resposta a aquesta situació i, d’aquesta manera, millorar l’ocupabilitat i l’estatus socioeconòmic de les persones que actualment viuen a Catalunya en situació d’irregularitat, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya conjuntament amb la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme impulsen la línia ACOL. Els bons resultats que es van obtenint any rere any en relació a les dades d’inserció, evidencien que cal continuar executant i reforçant polítiques d’ocupació com aquesta.

L’Ajuntament d’Artés ha contractat dos persones que actualment estan desenvolupant les seves tasques com a operari de brigada i jardineria i operària de neteja des de l’1 de desembre de 2023 i fins el 30 de novembre de 2024, mitjançant un contracte laboral temporal per a la millora de l’ocupabilitat i la inserció laboral, a jornada completa.

Gràcies a aquesta oportunitat les persones contractades han pogut regularitzar la seva situació administrativa, obtenir la seva documentació de residència i treball i estant adquirint experiència professional i desenvolupant competències professionals i personals facilitant així la seva inserció sociolaboral en un futur.

Aquests contractes estan subvencionats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i efectuats d’acord amb les condicions establertes a la Línia ACOL del Programa Treball i Formació regulada per la Resolució EMT/4148/2022, de 22 de desembre, per la qual s'obre la convocatòria anticipada per a l'any 2023 en relació amb les actuacions de la Línia ACOL del Programa Treball i Formació (ref. BDNS 666184), modificada per la Resolució EMT/79/2023, i regulada per l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació (SOC - Treball i Formació), modificada per l’Ordre EMT/68/2022, de 20 d'abril, i l’Ordre EMT/2/2023, de 5 de gener.

Subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i amb el cofinançament del 40% del Fons Social Europeu Plus.

 

Darrera actualització: 10.06.2024 | 08:49