L’Escola Municipal de Música d’Artés celebra 25 anys

Dissabte, 2 d'abril de 2022 a les 00:00

Del 4 al 8 d’abril, l’Escola Municipal de Música d’Artés, celebrarà la seva Setmana Fantàstica,

Del 4 al 8 d’abril, l’Escola Municipal de Música d’Artés, celebrarà la seva Setmana Fantàstica, una setmana dedicada a fer activitats musicals i artístiques diverses, per a totes les edats, que culminarà amb una Cercavila pel poble el divendres dia 8.

En el marc de l’aniversari dels 25 anys de l’Escola, la setmana s’ha volgut enfocar per treballar dansa, moviment, cant, teatre, música instrumental, en definitiva, diferents disciplines artístiques, que veuran la seva connexió a la Cercavila. L’alumnat i famílies podran gaudir i participar de les propostes programades.

Entre aquestes propostes, l’Escola ha preparat una exposició, “25 batecs de ritme”, al vestíbul de la Biblioteca, a partir de la qual ens convida a fer un viatge per aquests 25 anys, a través d’imatges, cartells, vídeos i altres records visuals d’experiències, trobades, intercanvis i concerts varis que reflecteixen aquests anys de trajectòria.

Un altre acte molt interessant de la setmana, el dimecres 6 d’abril, a les 19h, és la Xerrada del Dr Jordi Jauset, “Els beneficis de l’aprenentatge musical”, una conferència centrada en veure la relació i interacció de la música i el comportament del cervell.

La mostra de l’activitat musical i interdisciplinària de l’escola, que s’haurà viscut plenament durant la setmana, es veurà a la Cercavila, a partir de les 18h del divendres 8. Alumnes, professorat i famílies, uns fent batucada, tocant, ballant, cantant, i altres fent ballar la guita, teatre i moltes sorpreses més, en seran els protagonistes pels carrers del poble. Acabaran la ruta arribant a l’escola on els Combos i el Cor Jove amenitzaran musicalment la botifarrada que l’AMPA de l’escola prepararà.

Posteriorment a tots aquests actes, la festa acabarà a les 22h a la Sala Dos de Gener, amb el concert de la trompetista i cantant Alba Careta i el seu grup Alba Careta Group, que presentaran el seu darrer disc, Alades, dins el cicle de concerts Artés és Música (www.artes.cultura.cat)

Durant el curs, l’Escola ha anat fent diversos actes per commemorar aquesta celebració, començant al novembre amb la gravació d’una Flashmob titulada “25 BATECS DE RITME”, creant una cantata pels petitons de l’escola, “Quin cacau per fer aquest cau” que s’ha estrenat recentment al Teatre Kursaal de Manresa, el Cantaxics, encapçalat per l’ACEM, també organitzant aquesta setmana plena d’activitats i propostes musicals, i de cara a final de curs, s’està preparant un concert molt especial de tancament dels 25 anys.

Darrera actualització: 02.04.2022 | 18:07