Posem en marxa l’Oficina del POUM d’Artés

Dijous, 6 d'octubre de 2022 a les 00:00

Artés dona un pas endavant en la seva estratègia d’adaptar el seu planejament urbanístic als desafiaments dels nous temps i engega l’Oficina del POUM.

Artés dona un pas endavant en la seva estratègia d’adaptar el seu planejament urbanístic als desafiaments dels nostres temps i posa en marxa de l’Oficina del POUM. Amb aquesta acció, l’Ajuntament es compromet a assolir en el termini de dos anys l’aprovació definitiva del nou POUM.

El procés es va iniciar amb la redacció del document d’Avanç de POUM a l’any 2018 i que va ser finalment aprovat pel Ple en data 22 d’octubre de 2020 en un context de pandèmia que va limitar de manera significativa el procés participatiu. No ha estat fins al març de 2022 quan l’ajuntament ha rebut de l’administració ambiental el Document d’Abast (DA) que permetrà elaborar l’estudi ambiental estratègic (EAE) que haurà d’acompanyar el document del POUM per l’aprovació inicial.

Amb l’Oficina del POUM l’Ajuntament garanteix una major agilitat i coordinació en la presa de decisions i posa a disposició del veïnat un espai físic a la Casa de la Vila amb l’objectiu de potenciar la transparència en la gestió local. L’Oficina del POUM obrirà dos dies a la setmana i comptarà amb la presència de dos urbanistes i amb recolzament del departament tècnic municipal.

Des de l’ajuntament us volem convocar a la sala d’actes de Cal Sitges el proper 19 d’octubre a les 18:00 hores per fer la presentació pública de l’Oficina del POUM i compartir el punt de partida, la participació  i  l’agenda de treball dels propers mesos.

Som plenament conscients de la necessitat de disposar d’un POUM que contribueixi a generar un territori resilient davant les incerteses mediambientals, econòmiques i socials del present i futur. Davant d’aquest escenari cal que el POUM, –com a principal eina local per gestionar els usos del sòl–, sigui ambiciós en les seves estratègies i compti amb el màxim de consens entre el conjunt del veïnat, teixit econòmic i agents socials.

Us convidem a participar de la presentació pública del proper  19 d’octubre i a compartir aquest camí de construcció col·lectiva del municipi que volem.

Darrera actualització: 06.10.2022 | 19:03