Futur projecte GR-270 del Llobregat

El passat dissabte 7 de novembre vam fer un petit pas, però important, perquè el futur projecte de “camí verd”, que transcorrerà al llarg de tota la província de Barcelona, seguint el curs del riu Llobregat, passi pel municipi d’Artés.
El camí projectat es tracta d’un sender de gran recorregut (GR) que ha estat homologat per la Federació Catalana d’Entitats Excursionistes i que recorrerà el riu des del seu naixement, a Castellar de n’Hug, fins a la seva desembocadura, al Prat de Llobregat, uns 190 Km.
El camí estarà finançat per la Diputació de Barcelona, que l’inclourà als seus pressupostos de 2016, i l’idea és que sigui un camí per fer caminant o amb bicicleta, que respecti el medi ambient, i posi al descobert el patrimoni dels territoris per on passarà.
Inicialment, el camí passava pels municipis de Sallent i Sant Fruitós, al pas del Llobregat per l’alçada del Pont de Cabrianes, deixant el nostre municipi sense contacte amb el recorregut (tram blau, al mapa).
Calia doncs, buscar un pas viable que comuniqués els camins que arriben a la Font del Colomer, amb els corriols que hi ha sota el Pont de Cabrianes, i poder proposar una alternativa per complementar el sender amb el seu pas pel municipi d’Artés (tram negre, al mapa).
Vam fer la visita sobre el terreny, amb en Carles Udina, el tècnic del Consell Comarcal encarregat del projecte a les comarques d’El Bages i Berguedà, i després de desbrossar un marge entre parets de pedra, vam trobar un accés per on pot passar el camí (foto adjunta).
Caldrà pressupostar una escala o pont, per salvar un desnivell de 10 o 12 metres, aleshores la gent que faci el camí, podrà escollir per quina de les dues vores vol passar.
Una futura idea és poder connectar aquest GR-270 amb els camins del poble (PR-136, corriols), i atraure a la gent que hi passi, a través dels nostres atractius turístics.
Tornarem a informar sobre aquest projecte quan en tinguem més informació.

Àrea de Territori i Sostenibilitat
Ajuntament d’Artés
ovilarasau@artes.cat
eforcada@artes.cat

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges