Ple ordinari febrer

El passat 15 de febrer de 2018 a les 20:30 hores es va celebrar el Ple ordinari de febrer. Els temes que es varen tractar són els que s'exposen a continuació.

El primer punt de l’ordre del dia és la lectura i aprovació de les actes de les sessions anteriors. Seguidament, dins l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, s’aprova per unanimitat el compromís d’avanç POUM.

En l’Àrea de serveis centrals es dona compte de l’informe de morositat del 4t trimestre de 2017 alhora, valorant que l’Ajuntament estava adherit a dues federacions de Municipis, s’acorda per unanimitat donar-se de baixa a la Federació de Municipis de Catalunya (FCM) i mantenir l’associació amb l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM).

Dins dels assumptes sobrevinguts s’aprova la moció per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones i, posteriorment, es dur a terme la lectura del manifest per part de la regidora de Serveis Socials i Governació Anna Sànchez.

Tanmateix, es dona comptes de les peticions de l’Ajuntament a les subvencions de “Xarxa de governs locals 2018”, l’equip de govern ha demanat un seguit de recursos a la Diputació de Barcelona.

En el torn de precs i preguntes, en Roger Genescà de CiU pregunta a la regidora de Medi Ambient, Marisa Trullàs, respecte el fulletó que es va fer arribar a les cases informant de les possibles sancions incloses en l’ordenança Municipal de residus de neteja viària i si, aquesta decisió va ser consensuada per la comissió. Per part de la regidora se li recorda que hi ha un representant del seu grup a la comissió i que, en la reunió del mes de Novembre, es va acordar que a partir de gener s’iniciarien les mesures per començar a aplicar les sancions. Tanmateix, aquestes sancions estan contemplades en una ordenança aprovada en el Ple del 19 de gener de 2017 i exposada posteriorment al públic. Així mateix, es comunica com les infraccions i/o incidències han disminuït i que, conjuntament amb la campanya de civisme s’espera que es redueixin encara més.

En Roger Genescà també demana en relació als panteons del cementiri que són de propietat Municipal i que estan abandonats. La regidora Eli Carracedo li comunica que estaran al cas.

Dins del mateix punt de precs i preguntes, la regidora de CiU Fina Muntañola  pregunta sobre ensenyament i la regidora d’aquesta àrea, Eli Carracedo, li comenta que en el Pla Educatiu es contempla un augment  d’alumnes de secundària en detriment dels d’Escola Bressol. Tanmateix, en el darrer Consell Escolar es va comentar que es volia donar un caire més participatiu.

El regidor Manel Parreño demana com està el tema de l’adquisició de la nau de la brigada i, n’Ernest Clotet respon que està a l’espera d’un informe tècnic per tal de poder realitzar l’adquisició.

En darrer lloc, el regidor Josep M. Artigas diu que, en els darrers pressupostos participatius es va votar per una piscina cobert i si existeix algun projecte o estudi per tirar-ho endavant. El regidor Israel Falcó respon que hi ha el compromís de realitzar el projecte de viabilitat econòmica, i que dependrà del resultat d’aquest.

Podeu veure el Ple del dia 15 de febrer a:

http://www.tvartes.cat/videogallery/ple-municipal-febrer-18/

1
 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges