Xerrada amb la sra. Muriel Casals

Muriel Casals
Llicenciada per la Universitat de Barcelona (1969), es doctorà el 1981 amb la tesi La indústria tèxtil llanera i la guerra 1914-18 a la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha desenvolupat la seva tasca docent com a professora titular de Fonament de les Anàlisis Econòmiques, i de la qual ha estat també vicerectora de Relacions Exteriors i Cooperació Interuniversitària i col·laboradora a l’Institut de Ciències de l’Educació. Ha estat professora visitant en diverses universitats: Edimburg (1990),London School of Economics and Political Science (1998), University of Wales at Bangor (1999). És autora de nombrosos estudis acadèmics, entre els quals destaquen L’Economia de Sabadell. Estructura, diagnòstic i perspectives (1983),La indústria a Catalunya. Tèxtil i confecció (1992, en col·laboració), La cultura, el mercat i la política (2000), Women and Work in Catalonia: Is Catalonia Still a Working Society? (2000), i Solving the “National” problems of Europe (2007), així com d’articles a la premsa.
Té també una activa presència en institucions i en organitzacions de la societat civil catalana: entre d’altres, és membre del Consell Català del Moviment Europeu, de la junta directiva de l'Ateneu Barcelonès, i del 1983 al 1988 ho fou de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. Al març del 2010 substituí Jordi Porta i Ribalta en la presidència dÒmnium Cultural, i en aquest càrrec conduí l’entitat a impulsar, junt amb altres organitzacions (especialment l’Assemblea Nacional Catalana), el procés cap al dret a decidir i a l’Estat propi, iniciat amb la manifestació de l’onze de setembre de 2012. L’any 2013 publicà La fam i l’orgull, sobre aquest procés. Al juny del 2014 fou reelegida a la presidència d'Òmnium Cultural. Al juliol de 2015 acceptà la proposta de Convergència Democràtica de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i altres entitats d’ocupar el tercer lloc en la llista conjunta de partits, representants d’entitats i independents favorables a la independència de Catalunya en les eleccions del 27 de setembre de 2015. Al mateix temps, deixà la presidència d'Òmnium Cultural.

 

Xarxes socials

Tota la informació d'Artés i de l'Ajuntament a les xarxes socials. Segueix-nos al Twitter i al Facebook per estar informat de l'actualitat del municipi de primera mà.

 

Telèfons d'interès

938 305 001 Ajuntament

061 Emergències mèdiques

112 Emergències

Més
 

El temps a Artés

Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts al nostre portal virtual d'informació municipal. En aquesta web hi podeu trobar tota la informació relacionada amb l'Ajuntament i el poble d'Artés: la nostra història, el nostre patrimoni natural i cultural...

Llegir més

Galeria d'imatges