Camins oficials

A continuació teniu la informació sobre els camins oficials que passen pel nostre terme municipal:

Camí de Sant Jaume

Catalunya, per la seva situació geogràfica, sempre ha estat porta d’entrada privilegiada de tots els corrents militars, ideològics i culturals provinents de més enllà del Pirineu. Si es mira des d’una lògica purament geogràfica, per Catalunya devia haver passat una de les branques europees més importants del Camí de Sant Jaume; en canvi, amb el pas del temps va quedar limitada a ser una ruta menor entre els camins que conduïen a Santiago de Compostel·la i, encara, fragmentada, ja que per terres catalanes passaren diversos itineraris que eren freqüentats de manera desigual pels pelegrins. O sia, que no es pot dir que hi hagués una única ruta a Catalunya sinó moltes, malgrat que algunes foren més transitades que d’altres.

Amb el pas dels pelegrins, Catalunya veié potenciats els seus propis santuaris, especialment el monestir de Montserrat.

Camí Ramader Central

L’anomenat “camí central de la ruta de la transhumància” és una part dels Camins Ramaders més importants de Catalunya que anaven des de Poblet fins al Carlit, a la Cerdanya francesa, i per on passaven les ramades d’aquest monestir de l’Ordre del Císter.

Antigament eren una concessió reial de dret de pas per als ramats transhumants i bestiar de dins la comarca, que migraven estacionalment a la recerca de pastures, sobretot a l’hivern a les planes i a l’estiu a les muntanyes. Degut aquest trànsit es va fer del tot necessari la creació d’aquests camins, per tal de que el bestiar hi pogués transitar sense problemes.

Darrera actualització: 17.09.2021 | 10:19