Rehabilitem Artés

Divendres, 17 de març de 2023

La rehabilitació és un element vital en la salut dels edificis del nostre municipi. D’acord amb els estudis realitzats pel serveis tècnics d’Artés hem detectat que disposem d’àrees del municipi molt envellides.

Una d’aquestes àrees és el Barri Antic (Barquera / Raval / Sant Víctor...) on el promig de construcció data de 1884. Estem parlant d’habitatges de més de  170 anys d’antiguitat.

Cal destacar també la zona del  nucli urbà (Rocafort / Bruc / Diagonal...), amb un promig de construcció que data del 1987.

Per a comprovar la salut dels edificis i poder accedir a les ajudes de rehabilitació s’ha d’haver efectuat la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE). Aquesta certificació és obligatòria per a edificis de més de 45 anys d’antiguitat. 

A dia d’avui tenim registrats un total de  2771 habitatges al municipi d’Artés. D’aquests, un 80,3%  (2225 habitatges),  tenen més de 45 anys. Per tant més de tres quartes parts de la totalitat d’habitatges haurien d’haver-se certificat ja amb una ITE.

La propietat és la responsable de tirar endavant la Inspecció Tècnica de l’Edifici i  de mantenir els habitatges dignes per viure. No oblidem que l’habitatge és un dret social.

Al bloc de documents i enllaços disposeu d'una sèrie de recursos per a posar fil a l’agulla amb la rehabilitació dels vostres edificis.

Darrera actualització: 17.03.2023 | 14:43